24 Mayıs 2013 Cuma

Hem Korkuyorum Hem Seviyorum

Bisiklete binmeyi cok seviyorum ama son zamanlarda kazlar yuzunden korkarak gider olmustum.  Yumurtalarinin ustunde disi kus kulucka beklerken erkek olan da onu koruma gorevini ustleniyor. Kendince tehlikeli oldugunu dusundugu herseye karsi saldirganlasiyor, anliyorum mazeretiniz var, asabisiniz siz ama yapmayin etmeyin, sakin sakin gelene gecene de karismayin :)  Hayvanlardan genelde korkmama ragmen tislamalarindan, uzerime yurumelerinden artik korkar hale geldim. Kanal yolu da benim en sevdigim bisiklet ve yuruyus yolu ama tahmin edeceginizden coooook daha fazla kaz oldugu icin tehlikeli bir hal almisti. Ne yapar ki yahu abartiyorsun diyenler icin gelsin :)


Bu videoda ortada yumurta yada yavru yok gordugunuz gibi ama adama takti kafayi, isirmadan rahat edemeyecek :) Iste bu psikopatin bi de yavrulu halini dusunun :)
Neyse ki guzel haber yavrular yumurtalardan cikti :) Kazlar yavrularina yaklasmadikca artik daha sakinler. Uzaktan izlemesi de oyle keyifli ki, anne, baba ve yavrular hepberaber mutlu mesut geziyorlar. Ben de bol bol fotograflarini cekiyorum.



Sevgiler

4 yorum:

  1. ne kadar inatçı bi kaz,en çok vidyoyu çekenlerin kahkahalarına güldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gulce,
      Hepsi boyle inatci, kafayi takti mi vazgecmiyorlar.

      Sil
  2. Ay o fotoğraftaki yavruların hepsi tek bir çiftin mi??? O kadar yavruyla psikopata bağlamaları normal aslında, düşünsene hangi birini koruyacak savunacaksın, toptan çevredeki herşeye saldır olsun bitsin mantığı içindeler demek ki.. Dikkat et ve keyfini çıkart :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tek ciftin, ben de hak veriyorum hallerine, daha kuluckadayken stresi basliyor :)

      Sil