21 Mart 2013 Perşembe

Amerika'da Ucuz Alisveris


Biliyorum hic sevmiyorsunuz :)
Zorla yapiyorsunuz ama bi okuyun bakalim belki lazim olur.

Amerika'da dogru yeri ve zamani biliyorsaniz gercekten Turkiye ile kiyaslandiginda cok ucuza ve cok kaliteli alisveris yapabilirsiniz. Ozellikle teknoloji, markali kiyafet, canta, ayakkabi, kozmetik ve parfum fiyatlari sizi sasirtabilir.

Piyasaya yeni cikan her urun heryerde oldugu gibi burada da bir sure degerinden de yuksek fiyata satiliyor. Ben cok acil ihtiyacim olmadikca neredeyse hic sezon alisverisi yapmiyorum. Cunku cok kisa sure icinde fiyatinin yarisindan bile asagi inecegini biliyorum. Gerci burda tuketici haklari gercekten cok hassas bir konu, buyuk magazalardan alisveris yaptiginizda, fisiniz elinizde oldugunda, urun kisa surede icinde indirime girdiyse ve indirimden faydalanmak istediginizi belirttiginizde kullanmis olsaniz dahi islem yapip indirimi size yansitiyorlar. Musteri memnuniyetini uc bes kurusluk kardan daha onemli tutup uzun vadeli musteri kazanma politikasi izliyorlar. 

Bu kendi basina upuzun bir konu, bir Turk olarak cok sasirtici orneklerle karsilastim :) Yok artik dedigim seyler oldu! Neyse donelim ucuz alisverise...


Eger bir sureligine tatil yada is seyahati gibi bir nedenle geliyorsaniz ve paket teslimi yaptirabileceginiz bir adres varsa gelmeden online alisverisinizi yapmanizi tavsiye ederim, boylece geldiginizde urunler de gelmis olur, begenmediginiz urun olursa iade islemini de yapabilirsiniz.



Ucuz alisverisin en onemli sirlarindan biri de kuponlar ve indirim kodlari.
Gazetelerden, dergilerden ve kupon icin hazirlanmis internet sitelerinden elde edbileceginiz gibi surekli yasayan bir tanidiginiz varsa onun posta kutusuna da bol bol geliyordur. Hatta sizi cok seviyorsa kendine ait magaza uyelik kartlarindan faydalanmanizi bile saglayabilir.  Ayrica sevdiginiz yada alisveris yapmayi dusundugunuz markalarin internet adresine de mail adresinizi birakirsaniz size genellikle indirim kuponu gonderirler. Tommy Hilfiger, Gap, Timberland vb. bircok marka bu hizmeti sagliyor.



Bir de tadindan yenmez, bakmalara doyulmaz bazi mekanlar var ki mutlaka ugramak gerekir.
Buralara ugramadan baska yerlerden alisverisinizi yaparsaniz sonra cok pisman olursunuz. Marshall, Tjmaxx, Ross Dress for Less ilk aklima gelenler. Cok iyi markalari sasirtici fiyatlara bulmaniz cok olasi. Mesela 3 $'a Nike spor ayakkabi, 10 $'a Levis kot gibi. Tabi bu kadar iyi firsatlar her an denk gelmiyor, onu da belirtiyim ki beklentinizi cooook yuksek tutmayin.


Ayrica her magazada clerance denilen indirim bolumleri vardir.Genellikle tek kalan yada sezonu biten urunlerin bulundugu yerdir. Mutlaka gozden gecirilmelidir!

Her bolgede outletler bulunur, Internetten kisa bir arastirmayla o bolgedeki outletleri ogrenebilirsiniz.


Son olarak nacizane tavsiyem; abartmayin :)
Ufak tefek derken topladiginizda butcenizde koccaman bi delik olmasi olasi, ben hic yasamadim, diyenlerin yalancisiyim :)
Bu alisverislerin bir de bavula sigdirma ve bagajin tartilma asamasi var ki!!!!!! Bir bilet parasini daha her an kaptirmak mumkun.



Kensi deneyimlerinden olusan fikirlerim umarim birilerinin isine yarar. Herkese keyifli alisverisler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder