15 Nisan 2013 Pazartesi

Evde Spor / Insanity / Turbo Fire

Amerika'ya tasindigimizda kisa bir sure otelde kalip en kisa surede ev bulmayi planliyorduk. Fakat malesef evdeki hesap carsiya uymadi, ayni zamanda esyalarda Turkiye'den deniz yoluyla bir ay gibi bir surede gelecekti o da olmadi. Otelde kalma ilk birkac gun bana keyifli gelse de bi sure sonra sikinti verir. Ne kadar icine kendi esyalarimizdan kucuk bir ev ortami yaratmaya calissamda olmuyor, sakil kaliyor. Ev aramaydi, esyaydi derken bizim otelde kalis suremiz 3 ayi buldu, tabi bu sirada da 3 ogun disarda yemek gibi bir zorunluluk olustu, onceleri ohhhh ne guzel hazir yemek, rahat, ne pisirsem derdi yok ama cok sagliksiz. Bir de  buradaki porsiyonlarin buyuklugunu, neredeyse herseyin yanina konulan patetes kizartmasini ve sebzeden oldukca uzak bir beslenme duzenini dusununce sonuc cok basit gelsin kilolar. Hipotiroidi gibi bir problemim oldugu icin zaten bu kilo konusu benim kabusum :(

Ne kadar kontrollu olmaya calissam da her gecen  gun kiyafetler biraz daha dar olmaya baslayinca isin vahameti iyice belirginlesti. Kiyafetin dar gelmesi Allah'im nasil bi kabustur bu!! Sen hemcinslerimi bu lanetten koru ya Rabbim. Iste tam bugunlerde ve bu ruh hali icinde televizyonda surekli donen beachbody ' nin reklamlari dikkatimi ceker oldu. Gercekten pazarlama stratejileri cok etkileyici. Tasinir tasinmaz ilk is Turbo Fire ve Insanity DVD'lerinin siparisini etmek oldu.



Evde DVD esliginde yapilan spor konusunda alternatifler burada neredeyse sonsuz. Markette, spor magazalarinda, internette binlerce secenek var. Yoga, Plates, Kardiyo, Zumba ne arasaniz var. Obezite cok ciddi bir sorun oldugu icin sektor de cok buyuk. Aslinda ne garip ihtiyacindan fazla tuketmek sonra da fazla tuketimden kurtulmak icin yeni bir tuketime basvurmak, bu kisir dongunun icinde donup durmak. Bir yanda aclikla savasan insanlar, bir yanda da cokluktan basi dertte olan bizler!

Isin felsefi kismini birakip kisaca bu serilerden bahsetmem gerekirse; Turbo Fire'da  Insanity'de set halinde satilan programlar, yani icinden hergun yapmaniz gereken antremanlari iceren bir program, beslenmeyle ilgili bilgiler ve beslenme programi son olarakta set halinde dvd'ler cikiyor. Ikisi de ek bir alete, agirliga ihtiyac duymadan kendi vucut agirliginizla calistiyor. Agirlik olmadan kolaydir diye dusunuyorsaniz, kesinlikle yaniliyorsunuz.



Turbo Fire'da ek olarak  direnc banti bulunuyor. Bu program 90 gunluk bir program, oldukca eglenceli muzikleri var, performansi dusuk olanlar icin hareketlerin basitlestirilmis hali de ayni anda gosteriliyor. Hareketleri hakkiyla yaptiginizda ciddi ter attiriyor ve ilk gunler her kasinizin yerini hissediyorsunuz :) Bence tek eksi yonu cok fazla kombine hareket icermesi, ilk baslarda bir hareketi anlayip cozene kadar diger harekete gecilmis oluyor. Biraz karisiklik oluyor. Gerci onun icin de cozum olarak beginner olanlar icin hareketlerin anlatimi var, ben hic acmadim o bolumu super zeki oldugumdan cirpinarak ogrenmeyi tercih ettim. Cd'ler ortalam 45 dakika, haftada 1 gunde yaklasik 50 dakikalik esneme egzersizi var. Genel olarak ben begendim, internette de yorumlari cok iyi.


Insanity kelime anlami delilik, cilginlik. Bu program da adinin hakkini sonuna kadar veriyor. Basladiginizda bir fit test var performansinizi olcen, duzenli araliklarla bunu yapip gelisiminizi gozlemleyebiliyorsunuz. Insanity 60 gunluk bir program. seride 10 tane dvd geliyor. Yine ortalam sure 45 dakika; isinma, esneme, kardiyo ve esneme ile bitiyor. Baslarda ara vermeden tamamlamak neredeyse imkansiz ama istikrarli olup programa devam edebilirseniz bir sure sonra toparlaniyorsunuz. Ozellikle hic spor gecmisi olmayanlari cok zorlayacak bir seri. Cok yoruyor, cok ter attiriyor, internette cok olumlu yorumlari var. Siz ekran karsisinda cirpinirken hareketleri tam anlamiyla yapanlara sinir olmamak isten degil :) Ben cogu zaman soylenerek yapiyorum. Zorluguna karsin kisa surede etki gosteriyor, beslenmenize de dikkat ettiginiz takdirde sizinde bir before- after fotografiniz olabilir bu programlarla. Benim yolum daha oldukca uzun, umarim benim de bir basari hikayem olur bu konuda.

Iki programin da oncesi ve sonrasi fotograflari cok motive edici. Ayrica youtube da konuyla ilgili cok sayida video bulabilirsiniz. Bol sporlu, saglikli gunler :)


4 yorum:

  1. Kolay gelsin umarım istediğiniz forma girersiniz. Akşam 7' den sonra yemek yememek te çok güzel kilo verdiriyor. Bir de bol su...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim, erken yemek gercekten cok etkili.
      Sevgiler

      Sil
  2. Üniversitede okuyan oğlumun kolu k kırılıp yanında bir ay kalmak zorunda olduğumda, aynı durumu ben de yaşadım . Bir ay boyunca dışarıda yemek yedim hatta çay kahve içmek istediğimde de dışarıya çıkmak zorundaydım. Bu önceleri sizin dediğiniz gibi hazır yemek çok cazipdi. Ama ev yemeği gibisi yok. Sizi okuyunca kendimi ,gördüm adeta:) çok iyi anlıyorum sizi çok hem de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel Hanim,
      Once keyif gibi gelen seyler sonra izdiraba donustu. Yasasin ev yemegi :)
      Oglunuza da gecmis olsun.
      Sevgiler.

      Sil