25 Nisan 2013 Perşembe

Pastel Renkli Bir Alisveris

Annem her fedakar Turk annesi gibi yillarca bana ceyiz biriktirdi. Yapma, etme desekte cevap hep ayniydi 'Ben yapiyim siz istemezsiniz kullanmayin' yada 'Bi eksiginizi kapatir sonra istediginizi alirsiniz".  Aslinda hakliydi evlenme telasina dusuldugunde oyle cok alinacak, yapilacak sey cikiyor ki hazirdakiler gercekten bir cok ihtiyaci kapatiyor. Sonra evlilik sonrasi ziyaretlerde de bol bol kahve fincani, cay ve su bardagi, paketi acilmadan en az 10 ev gezmis borcamlar geldi :) Bi ara evde 15 takim kahve fincanim vardi. Ben bunlarin buyuk bir kismini anneme ve kayinvalideme verdim. Birkac tanesini de kullandim. Ihtiyaci karsilasa da cok da zevkime gore degildi bazi seyler. Zaman zaman ufak alisverisler yaparak kullanmaktan daha cok zevk alacagim hale getirmeye calisiyorum esyalarimi. Ama acelem yok denk geldikce aliyorum. Zaten ben sinirli surede yada almis olmak icin yapilan alisverislerden hic hoslanmam. Bu yuzden evlenirken de cok eksikle evlenmistim, her ne kadar anneler bu konuda kalp krizi gecirse de sirf tamam olsun diye bisey almadim.

Bu aralar gozum mutfak esyalarina cok takilir oldu. Aslinda Cath Kidson'dan bir takim begendim kahvalti icin fakat Amerika'da subesi olmadigi ve ulasim icin de ekstra ucret vermek istemedigimden burda bulabilecegim markalara yoneldim. Lenox'un guzel bir takimina denk geldim Macy's'de (Boyner tarzi bir zincir) sonra Amazon'dan da ayni takimin fiyatini karsilastirdim.  Amazon'da 4'lu kupa seti 35$, 4'lu tatli tabaklari da 30 $'di. Amazon'da daha ucuza denk gelince ordan 2'ser set siparisimi verdim ve 2 gunde kapimdaydi. Kapiyi actigimda gelecegini bildigim halde paket gorunce cok seviniyorum. Icinde ne oldugunu bilmiyormus gibi telasla aciyorum her seferinde.

Guzel takimlarim bunlar:


Hem bulasik makinasina hemde mikrodalgaya girebilmesi benim icin cok guzel.
Simdi bu ic acici pastel renklerle kuracagim kahvalti sofralarini ve agirlayacagim misafirlerimi sabirsizlikla bekliyorum.

Incecik porselen yapisini ve renklerini ben cok sevdim, umarim sizde begenmissinizdir.
Hoscakalin :)





6 yorum:

  1. Ama bunlar çook güzelmiş!
    Çok akıllıca hareket ediyorsun gerçekten de. Her yeni evlenecek çifte benim önerim de "aman acele etmeyin sonra kullanmak istemeyeceğiniz hiçbir şeyi almayın! " yönündedir.

    Kısaca sağlıkla kullanılsın mutlu sofralara güzel sohbetlere tanıklık etsin cicilerin!

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler guzel dilekler icin Colette :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de çok beğendim. Güle güle kullanın. Ben de buralarda bir araştırayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim, gonlunuze gore bir seyler bulursunuz insallah.

      Sil
  4. Çok ama çok güzel bir alışveriş olmuş :) Başarılı :)

    YanıtlaSil