23 Nisan 2013 Salı

Trambolin Egzersizi

Bir televizyon programinda saglikli yasam ile ilgili tavsiyeler veren uzmanin ovguyle bahsetmesi sonucu bir  trambolin dikkatimi cekti, uzman gunde 10-15 dakikanin bile cok etkili oldugunu soyledi. Ayrica tiroid hastalari uzerinde olumlu etkileri oldugunu da vurgulayinca almaya karar verdim. Internetten epey arastirma yaptim. Bircok kaynakta uzun uzun tum faydalarini okudukca daha da cok almak istedim. Oldukca da zevkli gorunuyordu. Amazon'dan almayi planlarken girdigimiz bir spor magazasinda denk gelince aldik.



Disardan cok kolay gibi gorunsede ciddi performans gerektiriyor. Nabziniz cok kisa surede yukseliyor ve terletiyor. Hem denge hem de kardiyo egzersizini ayni anda yapmanizi sagliyor. Uzmanlar 5 dakika ile baslamanizi, zamanla sureyi arttirmanizi tavsiye ediyorlar. Tasimasinin kolay olmasi ve az yer kaplamasida cok guzel. Birseyler izlerken de rahatlikla yapilabilecek bir egzersiz. Trambolinin faylarini okumak isterseniz tik tik

Youtube'da bir suru trambolin workout'u var. Ben simdilik iki tanesini denedim. Sonuc almak icin tabi zamana ihtiyac var ama ertesi gun hissedilen kas agrilarindan etkili oldugunu dusunuyorum.



Bol sporlu gunler :)

2 yorum:

  1. Aaah muhteşem, en çok sevdiğim oyuncaklardan biri :) Bizim yaşadığımız şehirde de insanlar evlerinin bahçesine kuruyor ama baya büyük olanlarından, bu kadar küçük olanını ilk kez görüyorum ve çok çok mantıklı buldum. İyi eğlenceler!

    YanıtlaSil
  2. Burda da bahcelerde cok buyukleri var, onlar daha da keyifli gorunuyor.
    Umarim denersin ve sende keyifli bulursun Cerenmus :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil